Всяка страница - реклама

By in
1054

Прочутият копирайтър и специалист по директен маркетинг Дрейтън Бърд набляга на нещо елементарно за съобразяване, но много важно – което ние сега ще синтезираме.

„Веднъж отвори  ли пратката, читателят може първо да посегне към всеки един елемент – към писмото, брошурата, или пък бланката за поръчка. При уебсайтовете е същото – всяка страница трябва сама по себе си да е реклама, тъй като хората могат първоначално да попаднат навсякъде.”

Това внася допълнителна доза взискателност към копирайтърите. Интернет изпълни професията копирайтинг с редица изисквания. Затова при изготвянето на вашите текстове за уеб, трябва да отчетете характера на комуникативната ситуация. Ето някои основни съображения:

  • Във всеки текст, качван в уеб пространството, трябва да се вложи старание. И най-незначителната поредица от думи онлайн може в някой момент и за някого да играе роля на визитна картичка на вашата фирма. Например, продавате онлайн авточасти, а читателят попада на категорията „филтри” на онлайн магазина ви. Може да имате брилянтно написана начална страница, но ако текстът в категорията не е достатъчно добър и убедителен, рискувате да не оставите добро първо впечатление и дори да изпуснете потенциална продажба.
  • Ако неглижирате някой текст, пропускате възможността да стимулирате читателя да купи, или поне да се „разходи” из вашия сайт.
  • Ако не напишете достатъчно конкретен и ясен текст в някоя категория от сайта ви, пропускате възможност за индексиране и по-добро позициониране, при конкретизирани търсения.

 

Как да подходите?

  1. Гледайте на всеки текст в сайта ви като на възможност за реклама. Отдайте му дължимото в процеса на писане. Бъдете старателни и ентусиазирани и напишете наистина магнетични текстове във всички категории в сайта.

 

  1. Изградете логична приемственост между страниците. Слагайте линкове и препоръчвайте страници в сайта си, според логическата нишка на читателя.

 

  1. Препоръчвайте отделни страници. Когато зачекнете някоя обширна тема, някъде в текст сложете линк и препоръчайте друг текст, засягащ отелен аспект.

 

  1. Създавайте продължения на публикациите. Ако навлизате в обширна тема и можете в края на всеки текст да предложите още, сложете Call to action с линк.

 

  1. Често завършвайте текстовете си с предложение към читателя да разгледа и да се възползва от продуктите и услугите, които предлагате. Естествено, в тази част оформете атрактивен и удачен Call to action с линк.

 

И накрая, фундаменталната философия: Пишете така, че всяка страница да е текстови шедьовър. Старайте се да превръщате всеки текст в перла на сайта и атракция за читателя. Нека от всеки текст лъха креативност, интелигентност, послание, стил – и вашият почерк.

 Разбира се, винаги имате опцията да се обърнете към нас. Ако ни поръчате копирайтинг услуги, ще подхождаме към всеки текст, като към изключителна възможност да блеснете. Ако пък ни поръчате копирайтинг абонамент, ще се постараем да предвидим начини за логическо свързване на серията текстове и подбуждане на читателя да се „разхожда” дълго по сайта ви.