Гримирате ли текстовете си?

By in
1081
Гримирате ли текстовете си?

Ще ви дадем един съвет за писане на текстове за сайтове, който не е пряко свързан със самото писане:

Внимавайте за това как ИЗГЛЕЖДАТ текстовете, който качвате онлайн.

Това е важно, но много журналисти, блогъри, хора, които обичат да си изливат мислите в мрежата, че даже и понякога копирайтър го пренебрегват. Да, в търсене на страхотното онлайн съдържание те забравят да

Гримират текста.

Както гримирането на лицето обаче, така и гримирането на текста е важно за първото впечатление. А понякога и за цялостното изживяване.

 

Да започнем с първото впечатление.

Когато човек отваря страница в интернет, има определени очаквания. Те са свързани с преживяването – с начина, по който са възприема онлайн съдържанието. Важно е да отговорите на тези очаквания, за да задържите читателя на страницата си. А в тази връзка имайте предвид, че често…

Той скролира текста.

Хвърля поне бегъл поглед на целия текст и преценява дали си струва да се зачита.

Така гримирането на един текст, публикуван онлайн, става силно условие той да бъде прочетен и да засили позициите на страницата в Google.

А гримирането на текста представлява открояване на съществените му елементи. Тези, чието съдържание би привлякло читателя.

Това означава, че е напълно излишно да се хабите за дълги, обстоятелствени разяснения на позициите си, ако ще ги слагате в напоителни параграфи. Няма да ви свърши работа, защото читателя ще се изгуби в океана от думи.

Трябва да откроите ключовите моменти от съдържанието. Още от пръв поглед на читателя трябва да му стане ясно, че съдържанието на текста ви ще отговори на въпросите му.

Това изисква:

  • Кратки параграфи 
  • Изброявания – с булети 
  • Подчертаване на ключови моменти – с болд, пренасяне на нов ред, ГОЛЕМИ БУКВИ… 
  • Съблазняващи подзаглавия 
  • Снимки в публикацията…

 

Абсолютно всичко, което ви хрумне, за да стимулирате човек да се зачете.

Запомнете: Първото впечатление от един текст, публикуван онлайн, е много важно. Често то определя дали читателят ще се задържи на страницата или не. А от това зависи дали той ще стигне до офертите Ви и дали въобще Google ще му покаже страницата Ви.

Затова ВИНАГИ ГРИМИРАЙТЕ ТЕКСТОВЕТЕ СИ.

Това означава да вникнете в съдържанието има, да откроите ключовите моменти и да ги подчертаете по ярък, цветен и симпатичен начин.

Недейте просто да пишете текст. Създайте изживяване. Страстно изживяване.