Дръжте на своето искрено копирайтинг настроение

By in
1266
Настроение за писане на текстове
Добрият текст е плод на искрено копирайтинг настроение

Един съвсем кратък съвет за начинаещи копирайтъри – не позволявайте да Ви притискат хора. А дали обстоятелствата ще Ви притискат, до голяма степен зависи от способността Ви да планирате.

Не става въпрос толкова за клиентите, колкото за околните загрижени за работата Ви близки. Клиентът не е идиот, както казва Дейвид Огилви. В доста случай той знае какво точно иска от Вас и поне предполага, че качеството изисква време. Понякога клиентът дори може частично да си представи какво изискват работата, която Ви е възложил и резултатът, който очаква.

Нещо повече! С клиента се предполага, че имате конкретна уговорка, че сте разговаряли по имейл, телефон или скайп – и сте уточнили параметрите на сделката за копирайтинг услуга. Често близките Ви хора, въпреки че вярват във Вас и Ви мислят само най-доброто, може да не отчитат това. И искрено да се притесняват.

Това разбира се важи за всеки вид професионално занимание. Близките се интересуват, тревожат се, разпитват, даже са склонни да подсещат в случай, че сме забравили ангажиментите си. Но в копирайтинг дейността всеки намек за паника и всеки по-изнервен тон се отразяват негативно на процеса на писане и на крайния резултат. Стресът не влияе добре на копирайтинга. Може да има изключения при някои копирайтъри, но като цяло това е творчески процес, чието успешно реализиране изисква подходящо състояние на ума. Важна съставка от подходящото копирайтинг настроение е спокойствието, а най-важна е увереността, че правите нещата, както Вие сте решили.

Затова помолете околните да не Ви се бъркат, успокойте ги, че всичко е под контрол и следвайте плана си.

 

Всеки има различни навици на работа

Може да сте сред хората, които се мобилизират и са най-продуктивни в последния момент, а може и да вършите работата на час по лъжичка. За клиента това е без значение, стига условията на уговорката да са спазени. За Вас обаче, е от огромно значение да работите, както сте решили, където сте решили, колкото сте решили и когато сте решили. Защото за добър копирайтинг е необходима писателски настроена психика. Необходимо е искрено неподправено копирайтинг настроение!

 

Намерете начин да си създавате неподправено копирайтинг настроение и дръжте на него!

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *