Е това е развитие на онлайн съдържанието с блог статии

By in
720
Е това е развитие на онлайн съдържанието с блог статии

В предишни публикации в блога обясняваме някои от стандартите за качествени описания на продукти и услуги. Наблягаме преди всичко на чисто писателския аспект. Този, който е пряко свързан с основното съдържание на един онлайн магазин.

Само че това основно съдържание трябва да бъде подкрепено. Рано или късно пределната стойност на всеки ресурс или всяко благо пада. Така може да падне и пределната стойност на всяко ново продуктово описание или описание на услуга.

Разбира се, ако асортиментът ви се увеличава и/или променя периодично, това падане ще е доста по-меко и бавно. Но все пак и подновяването на асортимента има своите лимити. Най-малко се забавя в определени периоди. Законът за пределната полезност е неумолим и рано или късно застига всеки и всичко.

Как да компенсираме вредния ефект от този закон обаче? Защото Google също е неумолим и отчита липсата на обновление.

Напълно логичен начин е като добавим нещо ново, някакъв нов вид благо, чиято пределна полезност още е висока и не пада бързо.

 

Блог статии в подкрепа на продуктовите описания

Блог статиите са чудесен начин да раздвижите отново сайта си, след като веднъж сте го напълнили с описания на продукти и услуги.

Пределната полезност на тези текстове за сайта ще е по-висока просто защото:

  • Блог статиите представляват ново онлайн съдържание 
  • Блоговете са „голяма площ“ за съдържание 
  • Писането на статии за блог е по-свободно. Текстовете могат да са по-дълги, да обхващат разнообразни аспекти от една и съща обща тема, да се комбинират и допълват, да съдържат коментари на актуални събития и казуси…

 

Но отново се налага копирайтинг стратегия.

 

В съдържанието на блог статиите трябва да има замисъл

Грешно е да се правят блог публикации както дойде. Необходим е замисъл, който е обвързан с изградената копирайтинг концепция за описания на продукти и услуги. Защото в крайна сметка главната цел на всеки бизнес сайт е реализиране на повече онлайн продажби.

По отношение на статиите за фирмения блог добрият замисъл има много и разнообразни аспекти, присъствието на които издава стратегически копирайтинг подход. Най-значимите белези на този подход са свързаността и целевата ориентация.

А именно:

  1. Ефективните блог статии следват и обогатяват общата концепция за онлайн съдържание. Това най-общо изисква спазване на избрания tone of voice, планиране на съдържанието, според маркетинговите задачи и послания на сайта, създаване на ефективни допълнителни послания и подкрепящи връзки към другите страници на сайта. 
  1. На основата на стратегическото планиране, създаване на свързано съдържание и формиране на тематични клъстъри. Така се подсилват общата копирайтинг концепция и общата seo копирайтинг концепция. 
  1. Всяка отделна статия в блога или клъстър от статии, свързани с описания на продукти, се съобразяват с избраното едно основно нещо в посланието, подчертано в рекламния текст. Това изисква статиите винаги да имат ясен тематичен фокус – или, ако са по-дълги, няколко фокуса, но добре обмислени и изразени.

 

Само такова стратегическо планиране на блог статиите носи значим и по-траен ефект. Затова предлагаме и по-комплексни услуги като Копирайтинг абонамент, Копирайтинг пакети, Копирайтинг консултация.

Поръчайте ни описания на продукти и услуги, а след тях и статии за блога, за да създадем поток за копирайтинг планиране и да увеличим резултатите на Вашия сайт или онлайн магазин.

Е това е сериозно отношение към онлайн съдържанието.