Защо краткото не е злато

By in
1251
Защо краткото не е злато

Ако сте се интересували някога от копирайтинг, със сигурност ви се е натрапил съветът да създавате колкото може по-кратки текстове. Аргументът, който се изтъква в подкрепа на тази теза е, че онлайн потребителят не обичал да чете.

Това по принцип е вярно. Наистина много хора не обичат да забиват очи в екрана твърде дълго, а ако още от началото мернат някакви гигантски пасажи, е твърде вероятно да не се зачетат изобщо. Само че някои писатели превръщат краткия текст в догма. И ГРЕШАТ!

На практика, е много по-важно как е структуриран един текст, как започва, как разгръща впечатленията и как предава посланията. По-просто казано, най-важно е какво е качеството на един текст и какво съдържание пренася той. Ако определението за първото е отлично, а за второто интересно, то дължината изобщо не е пречка – даже може да се превърне в предимство.

Точно така! Както многократно подчертава копирайтърът Дрейтън Бърд, не можеш да заинтригуваш и убедиш сериозен човек с няколко думи – особено, ако темата е по-обширна.

В такъв случаи, още в процеса на четене, мисълта на читателя шари в много посоки. Той иска да научи повече за някой аспект, да доразвие някой аргумент, да доуточни някоя споменавана препоръка. Тези неща са много важни, за да се създаде плътност на финалния призив към действие.

Затова е по-важно да последвате съвета на Дрейтън Бърд и, вместо просто да се стараете да пишете кратко, да се опитате да включите в текста си всяка любопитна и мотивираща подробност и да оборите всяко потенциално възражение. Пишете стегнато, но и изчерпателно – иначе може да пропуснете златни възможности.

А именно заради вероятността от пропускане на златни възможности, краткото не е злато.

 ЗЛАТО Е ЕФЕКТНИЯТ И ПРОВОКИРАЩ ТЕКСТ!

А ако все пак ви се струва, че и да се изразите по-обширно, няма да постигнете желания ефект, потърсете ни за помощ – поръчайте копирайтинг услуга. Обещаваме, че текстовете, които ще получите ще бъдат достатъчно изчерпателни, за да впечатлят читателите и достатъчно стегнати, за да не ги отегчат.

И ще бъдат изчитани от първата до последната дума!