ЗА егоизма в копирайтинга

By in
1199
ЗА егоизма в копирайтинга

Огромно количество писатели и особено копирайтъри заклеймяват егоизма в писането на текстове. Те го противопоставят на писане на текстове, “обърнати” изцяло към читателите и посветени напълно на интересите на клиентите.

Тези копирайтъри смятат, че егоизмът те кара да пишеш само в първо лице, да затрупваш читателите с префърцунени фрази относно достойнствата си и да разказваш твърде подробно за това, с което се занимаваш.

Вместо това, трябвало да се пише изцяло за читателя и конкретно за нуждите на потребителите.

Последното е вярно, но предпоследното – не. Оттук идва и объркването около егоизма в копирайтинга. 

Повечето хора смятат, че егоизмът те прави безразличен и даже враждебен  към интересите и желанията на другите. Това е грешно. Защо?

Вярно е, че в по-тесен смисъл егоизмът е защита на личните интереси. Но това съвсем не означава непременно погазване на интересите на другите, нали? Всъщност, тъй като никой човек не може да си е напълно самодостатъчен, рационалната грижа за личния интерес те тласка към съдействие с другите хора. Така се ражда естественият стимул към…

Съвместно създаване и споделяне на ценности – на блага, които вършат работа на повече хора. Ами замислете се, какъв интерес имаме да напишем текст в страницата За Авторско, изпълнен само с някакви празни хвалебствия по наш адрес. Никакъв. Такъв текст няма да ви ориентира изобщо. Камо ли пък да ви стимулира да поръчате копирайтинг услуга.

Точно затова, напълно егоистично, ние обясняваме какво реално можем да направим за вас и с какво ще ви бъдем полезни. Само така има вероятност вие да се свържете с нас и да ни поръчате копирайтинг услуга – което реално е нашият егоистичен интерес.

Пък и признайте си – вие бихте поръчали копирайтинг услуга от нас, водени от вашия егоистичен интерес, нали? Искате повече популярност в Интернет и повече поръчки. Та, вие изобщо сте започнали бизнес, заради егоистичен интерес – да продавате и да изкарвате пари. И това изобщо не ви пречи да бъдете полезни на клиентите си, нали? Напротив, стимулира ви!

Е, и с нас е така! 

Освен това, нашият егоизъм стига до едно по-дълбоко ниво – философско ниво. За нас е много важно да създаваме текстове, с които да се гордеем. Въпрос на чест е! Това изисква тези текстове да работят. А единственият начин да бъде така е читателите да се впечатлят от съдържанието им и да откликнат. 

Затова ние подхождаме напълно егоистично към съставянето на текстове. Подхождаме към него като към отглеждане на наши собствени деца – каквито в известен смисъл нашите текстове са. И… 

Пишем въздействащо за вашите клиенти, като се стараем да предизвикаме позитивен отклик от тяхна страна. А, както сигурно се сещате, това става само, ако използваме копирайтърските си способности, за да обърнем по ефектен начин всеки текст към всеки читател – към всеки потенциален клиент.

Затова, когато комуникираме, отчитайте нашия интерес – както ние отчитаме вашия. Цените ни са добри, а условията ни за работа – логични. Освен това ви предоставяме доста богата палитра от копирайтинг услуги и гъвкави абонаментни планове, като отчитаме вашите потребности и интереси.

По тази причина, молим, проявявайте разбиране и към нашите интереси и бъдете учтиви в разговорите с нас. Ситуацията е такава: доброволно си сътрудничим, като ние получаваме пари, а вие – текстове. Не сте длъжни да поръчвате от нас, но и ние не сме длъжни да работим за вас. Затова не прекрачвайте границата на добрия тон и се съобразете с нашите условия.

Поръчайте ни копирайтинг услуга и вижте как нашият егоизъм работи за вас!