Изкъртващ копирайтинг

By in
947
Изкъртващ копирайтинг

Поръчайте изкъртващо копирайтинг изпълнение!

 

Заглавието ви звучи леко странно? Звучи ви нелепо? Прочитате го пак и си казвате: Аха, имат предвид много добър копирайтинг, но се опитват да звучат по-нестандартно и да влязат в някакъв по-свежарски тон.

И е така и не е само така. Наистина изразът “изкъртващ копирайтинг” цели да създаде алюзия с качествен и въздействащ копирайтинг. Но не е толкова просто.

С този израз, освен да изострим интереса ви с ярка метафора, се опитваме да насочим мислите ви към същината на истински сполучливия копирайтинг. И колкото и странно да звучи, при измислянето на това заглавие наистина направихме връзката между писането на текстовете и… къртенето – както може би и между писането на текстове и някои други строителни дейности. Затова и не поставяме епитета в кавички – макар че може би има резон и в това. Но искаме да подчертаем на начина си на мислене за копирайтинга.

Представата за професионалния копирайтър, като за някакъв изнежен литератор с префинен стил, който превръща изреченията в мисловни розови облачета, не ни приляга. В публикацията си “Като писателски детективи” открехнахме вратата за нашето разбиране за ефектно писане на текстове, а в тази ще ви поканим да влезете и да попиете атмосферата на истинската копирайтинг работа. Така ще придобиете по-ясна представа на кого поръчвате копирайтинг услуги.

За нас, процесът на копирайтинг може да роди ефектен текст, само ако поне има някои сходства с процеса на къртене – и това го заявяваме най-отговорно, колкото и налудничаво да ви звучи. Идеята на изкъртващия копирайтинг е да се достигне до достатъчна дълбочина в темата и в размислите за нея. И когато такава е достигната да сe отделят елементите, които са най-ценни, като съдържание, смисъл, послание, характер, тежест. А след това да се “откъртят” излишните, “замърсяващи” и натоварващи остатъци и да се създаде изчистен текст. 

 Това е сложен процес, който на някои може да не изглежда въобще поетично и вдъхновяващо. Нас обаче ни вдъхновява много! Просто знаем какви писателски шедьоври може да роди изкъртващия копирайтинг.

А по-конкретно…

Тази философия ангажира копирайтъра с къртовски труд. Той трябва да рови, да отсява, да подбира, да съчетава, да открива и да сглобява. След като навлезе в темата, един свестен копирайтър трябва да си проправи път сред излишните елементи, да разбие клишираните идеи и изрази, които среща по пътя и които на прима виста му хрумват и на него, да устои на изкушението да се изрази банално и да приключи по-бързо задачата  и да продължава да… “кърти” в темата, докато стигне до същественото. Дълго, сложно и тежко изречение стана, но пък искахме да подчертаем  майсторската страна на копирайтинга.

 И колкото по-надълбоко се “кърти” толкова повече писателски съкровища се достигат. Но внимавайте да не се “удавите” в темата и да не “удавите” и текста! Първо имате срок за изпълнение на копирайтинг задачата и второ някои елементи от темата са наистина излишни за вашия текст и могат само да ви объркат. Но, че трябва да “къртите”, при това надълбоко, сме 100 % убедени.

Това правим и ние. Ровим, разпитваме, тръгваме по различни следи, разбиваме обобщенията и клишетата и се опитваме да стигнем до същественото и атрактивното. А след това го”поизтупваме от прахта”, придаваме му слънчев вид, насочваме към него прожекторите и го демонстрираме на публиката. Такова е нашето разбиране за копирайтинг – за вдъхновяващ копирайтинг!

Ако и вашето разбиране за съставяне на ефектни текстове е такова, поръчайте копирайтинг услуги от Авторско. Веднага ще запретнем ръкави и ще обезпечим едно изкъртващо копирайтинг изпълнение.