Какво може да постигне за онлайн бизнеса една статия, публикувана в медиен уебсайт?

By in
845
Какво може да постигне за онлайн бизнеса една статия, публикувана в медиен уебсайт?

Обикновено щом се натрупат статии във фирмения блог, много собственици на уебсайтове отварят нов прозорец.

Прозорец към нов етап от развитието на онлайн съдържанието.

Нормално е. Постоянно трябва да се движите, да действате, да провокирате. Това е светът на бизнеса днес.

Така че разширяването на концепцията оптимизация към външни сайтове и линкове е напълно адекватен начин на разсъждение. Особено ако говорим за медиен сайт. Тук вече ъпгрейдвате с PR ефект за онлайн бизнеса си.

Само че темата е специфична. Тук трябва да търсите по-широк замисъл на темата и на самия текст, който ще качете онлайн, за да рекламира компанията ви.

Това си е особено.

Трябва ви поглед за послания, актуални казуси, повече потребителски акценти… Трябва ви копирайтинг за развитие на онлайн репутацията на бизнеса.

Затова се доверете на копирайтър със стабилен маркетингов бекграунд. Създателите на онлайн съдържание няма да ви свършат работа, защото… разбират именно от това – от създаването на онлайн съдържание.

Писането на текст с PR послания и особено за сериозен медиен уебсайт не е създаване на онлайн съдържание. Изисква сериозни познания за писателските похвати, журналистическите принципи, бизнес процесите, политическите и икономическите тенденции…

Трябват ви хора, които наистина разбират от тези неща. Истински бизнес ориентирани писатели. Само те ще влязат точния контекст, ще откъснат от него точните елементи и ще ги използват, за да подправят статията с актуалност, значимост, тежест и интересни връзки.

И по-конкретно:

  • Ще изразят ясно подходящ акцент, свързан с тематиката и стила на медията.
  • Ще подчертаят ясно връзките с актуални събития.
  • От тези връзки ще изведат любопитни препратки и метафори.
  • Ще отворят подходящо пространство, за да вмъкнат естествено между акцентите и метафорите PR посланията за компанията.

Е това вече е основа статия във външна медия, която върши работа.  Такъв тип статия е нещо наистина ценно, особено ако съдържа адекватен линк към фирмения сайт. С нея ще започнете да изграждате капитал от:

  • Умно натрупващи се послания за бизнеса
  • Репутация на експерти в дадената област
  • Положителни впечатления, родени от това, че сте истински свързани със случващото се около вас, с пулса на деня и с дневния ред на общността.

И ще го направите ефектно, органично, адекватно, в контекст.

Това не е просто писане на статии. Това е създаване на значима връзка, провокиране на интерес, стимулиране на хитър и вълнуващ тип замисляне.

Е така се натрупват работещи PR послания.