Какъв е човекът „от другата страна на монитора“?

By in
673
Какъв е човекът „от другата страна на монитора“?

Ако търсите копирайтър, може да се изкушите да погледнете в популярните сайтове и форуми, в които се събират всякакви хора и предлагат всякакви неща. Там ще намерите и оферти на хора, представящи се като копирайтъри. И тези оферти може би ще ви зарадват. Става дума за цени от по 2, 3, 5 лева за писане на статии, оптимизирани по дадени ключови думи и изрази.

Чудно.

Но има уловка.

Много е вероятно в подобни предприемачески форуми и сайтове да попаднете на хора които

не са точно копирайтъри,

нямат желание и намерение да се занимават с копирайтинг

и сега предлагат тези услуги ей така, помежду другото.

Защото помислете – качествен текст за 3 лева…

Извинявайте, но след като очаквате от копирайтъра да създаде текст, с който да продадете продукт/услуга за примерно 200 лева, едва ли е разумно да се доверявате на човек, който не може да се продаде за повече от 3 лева.

Ако човек иска сериозно да се занимава с копирайтинг, той инвестира. А когато инвестира, не слага цена от 3-5-7 лева за текст. Тази цена за копирайтинг е абсолютно нищожна, предвид инвестицията за създаване на един стойностен текст.

И никой, НИКОЙ, не е чак такъв самарянин/будала, че да прави тази инвестиция, срещу цена за копирайтинг от 3-5-7 лева.

Замислете се още и за самата медия, която ползват тези уж копирайтъри. Това са сайтове, натъпкани с обяви и управлявани от друг – сайтове, в които вероятността да спечелиш добър клиент е ниска, а дори и да спечелиш такъв клиент, просто не си заслужава да се напъваш, срещу такива дребни суми.

Истинският копирайтър:

  1. Иска да печели повече от копирайтинг услуги, затова 
  1. влага много повече в рекламирането си и 
  1. гледа да се отдалечи и диференцира от конкурентите като 
  1. се представи максимално обещаващо и така 
  1. спечели по-сериозни и по-платежоспособни клиенти – клиенти, готови да инвестират по-сериозно в сайтовете си.

 

От всичко това излиза, че в повечето случаи истинският копирайтър

ИМА СОБСТВЕН САЙТ ЗА КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ.

Който се класира добре в Google.

Затова, ако искате качествено написани текстове за сайта, избягвайте форумите и разнообразните онлайн платформи за предприемачи. Напишете в Google копирайтинг, копирайтинг услуги, писателски услуги, писане на текстове, писане на статии… и отворете сайтовете за копирайтинг, изскачащи на първа страница. Ако искате повече оферти за създаване на текстово съдържание, разгледайте и сайтовете на втората страница и сравнете.

Така си гарантирате, че с текстовете за сайта наистина ще се заеме професионалист – човек, който сериозно е решил да прави бизнес с писане на текстове . Макар и на по-високи цени.

Всеки друг подход към предлагането и търсенето на писателски услуги крие по-сериозен риск. Ако сте готови да го поемете…

Но запитайте се: Какъв е човекът от „другата страна на монитора“? Мога ли да предположа, въз основа на здравия си разум? Или само се надявам на успех?