Качественият SEO копирайтинг е преди всичко качествен копирайтинг

By in
854
Качественият SEO копирайтинг е преди всичко качествен копирайтинг

Точните думи на точните места

 

Пропорцията между SEO и копирайтинг в действията по благоприятно позициониране и ефектно представяне на един сайт, трябва да е в полза на копирайтинга. Насищане с ключови думи и изрази е необходимо, но не единствено условие за успех в Интернет. Когато то е самоцел, текстовете стават тромави и сякаш ги е създала машина

За да се избегне тази неприятна техническа атмосфера в текстовете, трябва да се заложи основно на чистия копирайтинг – на професионализма и креативността в писането на различни текстове. Главна цел на копирайтъра трябва да е откриването на точните и ефектни думи и изрази, а SEOоптимизацията трябва да е на втори план – защото сме хора и пишем за хора. Добрата нагласа към човешкото писане е нагласата към постоянно търсене и откриване на точните думи и изрази.

 Това е основата на ефективния копирайтинг – който е и ефективен SEO копирайтинг. Успешен текст се създава тогава, когато копирайтърът цели преди всичко да се изрази максимално точно. Някои критерии за това дали е постигната тази цел са:

 

  • Яснота – точните думи придават кристална яснота на текста

 

  • Пъстрота – точните думи оцветяват в привлекателни тонове мислите на автора

 

  • Връзка – точните думи свързват хората и техните идеи

 

  • Стимул – точните думи стимулират, чрез открояване на същественото

 

Една значима част от точните думи съставлява ключовите думи на темата. Те играят основна роля в SEO копирайтинга. Тези думи трябва отчетливо да присъстват в текста, за да бъде той добре индексиран от търсещите машини. Ако обаче се наблегне единствено на насищането на ключови думи и изрази, уникалността на текста пада и се появява опасност публикацията да бъде квалифицирана като спам. Появява се и най-голямата заплаха – текстът да е безинтересен и даже досаден за читателите!

 Професионалните копирайтъри  могат да избегнат и това. Те създават уникални текстове, използвайки точните думи и изрази по подходящ начин, а за основните ключови думи и изрази в съответната тема намират подходящите места.

В SEO копирайтинга точното място, също както точните думи, играе все по-важна роля в оптимизацията на съдържанието. Поставянето на точните думи на точните места съдейства на търсещите машини да категоризират текста и така подобряват индексацията на публикацията и на целия сайт.

Не се мъчете да “излъжете” търсещите машини. Старайте се да поставяте точните думи на точните места. А ако не сте убедени, че ще се справите, поръчайте копирайтинг услуги от Avtorsko.com.

Доверете се на философията, която сме заложили в нашето мото – На крилете на точните думи!

 

Наистина Ви предлагаме да полетите!