Комбинирай с това

By in
1262
Комбинирай с това

Съвременният свят е забързан, съвременният човек е зает, съвременното ежедневие е препълнено със задачи. Затова всичко, което

улеснява,

ускорява

и опростява

се продава – все по-добре.

На все повече пазари така наречените „key selling points” са свързани с лекотата, с която потребителят стига до решението. По тази причина една от все по-успешните техника за продажба е

КОМБИНАЦИЯТА!

Или по-точно: силната комбинация.

Област, в която това се вижда постоянно с технологиите и дигиталните услуги. Потребителите стават все повече, но и все по-капризни. А компаниите осъзнават все по-ясно, че огромно конкурентно предимство е специфично технологично решение да носи комплект от специфични ползи на клиента. И всичко да става лесно и светкавично.

Погледнете например смартфоните. Толкова се развиха, че някои модели вече ги ползваш като камера, доста сериозен фотоапарат, бърз начин за съхранение на разнообразни данни в облачни пространства или в защитени папки. А смарт часовниците? Те започват да вършат толкова много неща, че, ако продължават да се развиват, след 10 години може и да има хора, които, щом чуят думата часовник, да не се сещат веднага, че с него могат да проверят колко е часът!

Но да не прекаляваме – схванахте идеята! Все повече ще се ценят комплексните решения, които:

  • са на един клик разстояние
  • носят по-мащабно удовлетворение
  • и спестяват каквото се сетите: пари, време, енергия…

Затова често в основата на много промоционални кампании залягат атрактивните и логично подбрани комбинации от продукти и услуги.

По тази причина особено важна копирайтинг техника в съвременната рекламна комуникация е да търсиш и да намериш някаква интересна комбинация от характеристики и ползи, свързани с продукта, който рекламираш.

Комбинациите от решения винаги са били атрактивни, но сякаш днес има някаква нова специална страст към тях – потребителска страст, която се превръща в търговска. И това е напълно естествено. В ежедневието, всеки човек комбинира ресурси, обстоятелства, действия, средства, инструменти, методи…, за да постигне максимално удовлетворение.

Така че си струва, в търсене на писателски бисери, копирайтърите все по-често да се фокусираме върху комбинаториката, върху различните начини, техники и способи да откриваме интересни съчетания и под формата на добре подбрани думи да предлагаме по-пълни пакети с обещавани блаженства на потенциалните клиенти.

По тази причина, ако разбира се сметнете за подходящо, следващия път, когато търсите интересна идея за представяне на основна полза на продукт или услуга, раздвижете ума с призива:

Комбинирай с това!