Кратко и съдържателно за онлайн съдържанието

By in
1359
Кратко и съдържателно за онлайн съдържанието

За създаването на ефикасно онлайн съдържание е говорено и писано много. Въпреки това си заслужава да се говори и пише още, защото различните хора настройват ума си по различен начин, а оттам факторите, провокиращи добри идеи са безкрайно много и специфични.

И тъй като си струва винаги да намираме точния ъгъл, за създаване на добро онлайн съдържание, с колкото повече творчески техники разполагаме, толкова по-добре.

Ето една такава… 

За да е качествено и работещо, онлайн съдържанието Ви трябва да притежава поне следните 4 характеристики: 

  • Близко до действието, стимулиращо – това означава, че Вашето онлайн съдържание трябва не просто да призовава към действие, а и да разяснява подробностите около действието и поведението. Старайте се да давате конкретни съвети, да обяснявате на читателите какво и как да направят, да ги предупреждавате за грешките и техните последствия и да ги уверявате в позитивните резултати от дадено премислено поведение.
  • Ново и полезно – мозъкът се активира най-много, щом регистрира нещо интригуващо. Следователно онлайн съдържанието Ви трябва да излъчва свежест и стойност. Тоест да е ново и полезно.
  • Четимост и визуална атрактивност – онлайн съдържанието трябва да се възприема леко, да води окото и мисълта, да предоставя наслада. Когато пишете текст, слагате картинки или развивате сайт, мислете преди всичко за това да създадете преживяване за публиката. Приятно, атрактивно и полезно преживяване.
  • Специфично – повечето хора не са склонни да отделят много време онлайн, за общи приказки и протяжни размисли. Затова Вашето онлайн съдържание трябва да цели в десетката! Бъдете смели и кажете директно това, което е в главата Ви. Ако подкрепите посланията си с конкретни данни – като например, 33 % от…, 356 човека от… срок от 3 седмици и т. н. – ще постигнете по-висока читателска ангажираност. Имайте предвид, че може да придадете специфичност на онлайн съдържанието си не само с цифри и изследвания. Става също и с даване на подходящи примери, изграждане на стройна аргументация, насищане на посланията с факти и логика, разглеждане на интересни ъгли от темата… Просто гледайте онлайн съдържанието Ви да има свое лице и да носи специфична стойност.

Това са 4 характеристики на работещото онлайн съдържание. Разбира се, има още много, но тези са фундаментални.

 

Те образуват основата на успешната онлайн комуникация!