Кратко указание как да поръчате копирайтинг услуга

By in
1090

Естествено, че като клиент Вашите затруднения, навици и изисквания са на първо място. Но фактът, че във всяка сделка активно участват най-малко 2 страни, остава. По тази причина, можете да подсигурите добрия завършек, като се погрижите поръчката ви да ориентира добре изпълнителите за желанията и целите ви.

Когато поръчвате копирайтинг услуга, можете наистина да предоставите безценна подкрепа на ангажирания копирайтър, без това да ви затормози. Така увеличавате вероятността накрая инвестираните време, усилия и пари да се възвърнат с печалба.

За да се справите успешно, не е необходимо много – просто известно замисляне. Ако още от началото сте дръпнати, сопнати и неангажирани, представете си какво настроение насаждате у човека, на когото възнамерявате да платите, за да направи нещо, изискващо позитивна ментална енергия, ентусиазъм и вдъхновение.

Представяме ви няколко елементарни за съобразяване неща при поръчка на копирайтинг услуги

 

Разгледайте внимателно портфолиото на копирайтъра

Разберете как нарича създаването на отделните типове текст и изберете най-подходящата услуга. Копирайтърът би трябвало да е описал доста ясно и стегнато какво предлага /между другото това е и начин да проверите уменията му/, колко струват услугите му и как да се свържете с него/нея.

 

Направете задание, според разгледаното

След като разберете каква от предлаганите услуги ще ви свърши работа, пратете имейл, чрез контактната форма. В имейла посочете ясно какъв текст искате, дали искате цяла серия текстове и колко належаща е нуждата ви. Посочете неща като цел на текста, дължина, брой необходими текстове, обща информация около темата…. Ако в сайта е указан срок за изпълнение, който не ви устройва, попитайте дали не може да се споразумеете за промяна.

 

Дайте информация

Още в предишната стъпка, разкажете за дейността си и за нещата около нея, които смятате за любопитни. Дайте линкове и прикачете материали за четене.

 

Бъдете достъпни и отзивчиви

По  време на комуникацията си с копирайтъра, доколкото е възможно отговаряйте на въпросите му бързо и ясно. Това не би трябвало да ви затрудни особено, ако сте попаднали на опитен копирайтър, защото въпросите към вас ще бъдат добре формулирани, ясни, конкретни и насочващи. Колкото по-експедитивно и ясно отговаряте на въпросите, толкова по-бързо и сигурно ще стигнете до желания от вас резултат.

 

Ако ще се пазарите, правете го достойно и с уважение към копирайтъра

Копирайтингът си е труд. Копирайтърът трябва да прекара известно време пред екрана, да мисли върху тема, която може би не му е толкова близка, да проучва, да разсъждава, да твори и да преправя. Напълно нормално е цената да се определя на свободния пазар, отразявайки оценките на потребителите, но също е и нормално самият копирайтър да оценява труда и времето си и да решава при каква рентабилност ще работи.

Ако ще се пазарите, което е в реда на нещата, правете го адекватно. Ако ще искате по-специални условия, направете и по-специална поръчка. Ангажирайте се повече, за да стимулирате копирайтъра. Да, той не е единственият копирайтър на света, но и Вие не сте единственият клиент на света.

Толкова засега. Останалото лесно може да научите и в движение – особено, ако подхождате с желание, разбиране и уважение.