Къде и кога пишете - за свободата в копирайтинг професията

By in
1192
Къде и кога пишете - за свободата в копирайтинг професията

Мястото и времето за копирайтинг няма особено значение за клиента. За него има значение резултатът от извършваната копирайтинг услуга – готовият текст, който работи ефективно, тъй като е съобразен с всички договорени параметри.

Затова към обстановката за писане може /и трябва/ да се подхожда максимално освободено.

Представете си плаж, простиращ се около Вас, вълни, които се разплискват наблизо и носят усещане за природна свежест, екзотичен звуков фон, създаван от периодичен крясък на чайки, свеж и галещ кожата морски бриз, удобно дървено кресло, от онези с плетените шарки, дървена масичка и лаптоп.

Или пък си представете, че сте в планинска хижа. Току-що сте направили разходка и цялото Ви същество е изпълнено с кристално чист планински дъх. Студът е изострил сетивата Ви и е активирал ума Ви. Сядате пред лаптопа с чаша чай, от която се вдига обещаваща стопляне пара.

Да, копирайтинг професията често предлага подобни работни изживявания. Стига да спазвате сроковете и предварително уточнените параметри на текстовете, кога и къде пишете зависи изцяло от Вас. Това е страхотно, защото на практика не сте вързани с някакъв строг график и можете по-лесно да комбинирате копирайтинг ангажиментите си с личните си планове и същевременно, тъй като не е задължително да бъдете физически някъде, за да работите, можете да пишете и да изпълнявате задачите си в различни ситуации, по различно време и на различни места. Освен това лежерната обстановка, често води до по-ефективен копирайтинг.

Така че ако се занимавате с копирайтинг, ако работата Ви е свързана с писане на текстове, не се затваряйте само в чисто работна среда. Понякога Ви се струва, че така сте по-изпълнителни, но често това е илюзия. Копирайтинг заниманията са по-различни. Те изискват преди всичко свеж и бистър ум. Затова често се оказва, че като грабнете лаптопа си, опаковате багажа си и се отправите бодро и в компанията на приятели към някое вълшебно място, правите най-доброто както за Вас, така и за поръчителя на текста.

Вместо да се чувствате неудобно и притеснено от свободата в копирайтинг професията, усвоете я!

 

Свободата е ценен актив!

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *