Отнасяйте се добре с копирайтърите – заложете на максимата “аз печеля-ти печелиш”

By in
992
Отнасяйте се добре с копирайтърите – заложете на максимата “аз печеля-ти печелиш”

Колкото и дефекти да намираме в днешната икономика, трябва да признаем ползите от разпространението на пазарните принципи. Където ги има и са добре изявени, те създават сериозна база за развитие. Това важи с пълна сила и за бизнеса с копирайтинг услуги.

Клиентите на копирайтърите, редовните потребители на копирайтинг услуги черпят изключителни ефекти от поръчките си и от развитието на пазара като цяло. Когато поръчате копирайтинг услуга и тя бъде изпълнена качествено и с уговорените параметри, заради изострената конкуренция, печелите:

 

•          Спестено време

 

•          Качествен текст – добре написан текст, който събужда интерес, интелигентно провокира, привлича с точни и ефектни изрази, запечатва се в паметта, привлича търсещите машини

 

•          Ниска цена – колкото и да не искате да харчите пари, помислете си за изразходения ресурс /време, усилия, пропуснати възможности /, които щяхте да отчетете, ако възложите копирайтинга на Ваш служител. Ами ако той не се справи добре? Разходите Ви стават по-големи. А заради конкуренцията, цените на копирайтинг услугите днес са доста приемливи, особено на фона на ефектите от добре написаните текстове.

 

Така излиза, че наистина Ви е изгодно да поръчате копирайтинг услуги. За да онагледим още по-добре нещата, Ви даваме следния най-общ пример:

Искате да разкажете за своята бизнес дейност в Интернет. Само че нямате време да пишете текстове, защото имате дълъг списък от насрочени срещи и поети ангажименти, които не търпят отлагане и чиято стойност за Вашия бизнес е доста по-висока. Освен това не знаете дали ще се справите бързо, тъй като не сте много по писането, а знаете за многото критерии, на които трябва да отговаря един текст, за да върши работа онлайн. А и за да бъде въобще публикуван.

Не е удачно да ангажирате служители с написването на текста. Те имат друга работа, която не бива да се занемарява, пък и не смятате, че писателските им способности са на висота. Овен това, ако са по-капризни, рискувате да ги раздразните с непривичните задачи, които им възлагате. И накрая всичко може да се провали.

Решавате да си спестите всички посочени ядове и да се възползвате от копирайтинг услугите, предлагани онлайн. Да речем, че попадате на Avtorsko.com. Решавате да поръчате презентационен текст от 400 думи и нагоре, който ще Ви струва 25 лева. Ангажирате Ваш служител да уговори сделката и се заемате с други задачи.

След няколко дни вече сте публикувал добре написан текст, привлекателен и за хора и за търсачки – текст, който от своята поява онлайн започва да излъчва послания и да допринася за рейтинга на корпоративния сайт. Да речем, че след време имате клиент, намерил Вашата компания онлайн, с помощта на направената публикация, който прави поръчка на стойност 100 лева. Излиза, че от извършената копирайтинг услуга пряко печелите 75 лева, а непряко печелите и равностойността на спестените от Вас и служителите Ви време, усилия, ресурси.

Накрая се оказва, че сте на завидна печалба и че нивата на постигната рентабилност са възхитително високи. Честито, възползвали сте се от облагата на копирайтинг услугите, предлагани онлайн.

Заради тази облага си заслужава да проявите малко човешко отношение към копирайтърите, нали? Това означава за кратко да влезете в положението на копирайтъра, работещ по Вашата поръчка.  Отнесете се добре с него. Няма да Ви коства кой знае какво. Погрижете се за:

 

•          Коректно оформяне на заданието за копирайтинг услуга – не казвайте просто “ами трябва ми един текст”, а разгледайте комплекта предлагани копирайтинг услуги, изберете конкретен вид, пояснете дължината, както и броя на текстовете, от които се нуждаете

 

•          Платете уговорената сума в уговорения срок – не сбръчквайте вежди, по-горе стана ясно, че в повечето случаи сте на далавера, а в пазарния свят далаверата също струва пари

 

•          Отговаряйте на доуточняващите въпроси на копирайтъра – доуточняването е важно, но е по-важно да знаете, че понякога, особено ако сте немарливи, то може да е досадно както на Вас, така и на отсрещната стана, на ангажирания копирайтър. Отделете време за конкретните въпроси на копирайтъра и се постарайте да дадете конкретни отговори.

 

За напипване на правилното отношение, често е ефективно да помните и да си повтаряте, че отсрещната страна, също като Вас, се ръководи от егоистични пориви и мотиви, че извършва копирайтинг услуги, за да печели и че си има и други ангажименти. Независимо от мантрите, с които ни заливат, доброжелателните, ефективни и искрени човешки отношения се базират на осъзнатите, уважавани и взаимни интереси.

 

Отнасяйте се добре с копирайтърите! Помнете, че бизнесът предполага отношения тип “Аз печеля – ти печелиш”!