От какво се вае един бранд

By in
490
От какво се вае един бранд

Ох, от много неща. То това е за цяла книга. Обаче ще сме щедри за едно. Ще ви дадем насоки. Че да знаете на кого и защо да се доверите за Вашата бранд стратегия.

Защото само така може да се ориентирате заявената цена за seo копирайтинг услуги сега адекватна ли е не е ли…

Та, защо е този глагол в заглавието?

За да се направим на интересни?

Отчасти…

Обаче интересното ни е да Ви и да Се светваме за разни неща. Трябва да реализираме смислени онлайн проекти, нали така? Не само да създаваме онлайн съдържание.

Че без открояващ се бранд днес и сайтът, а с него и онлайн бизнесът са за никъде.

Затова глаголът ни е важен. Намеква как настина се прави и поддържа бранд. От което произтича всичко в рекламната стратегия. Включително и това как да си направите блог и да печелите от него. Или каква е адекватната цена копирайтър да оформи лицето на онлайн бизнеса Ви.

И понеже не сме някакви „гурута“ категорични и така с апломб заявена стратегия за развитие на бранд няма да обясняваме тук. Така де, нали не смятате, че едно блог статийка ще Ви открехне как да изградите сериозна бизнес репутация?

Тук сме за друго?

Да предотвратим неприятната ситуация, при която давате торба пари за едно напудрено, натокано, наоптимизирано, нафейсбукчено, натокано /че и натиктокано/ и налинкнато онлайн съдържание.

Така, за да говорим за бранд въобще, трябва да откроим следните 3 фундаментални елемента в презентацията на компанията:

  • Концепция „Защо?“: И не, не защото предлагате 1, 2, 3… „страхотни ползи. Трябва Ви откроен характер, чар, обособена харизма.
  • Доказателство, че следвате заявената кауза: Само със заявление, ако ставаше… Трябва реално да сте такива, които заявявате, че сте. И трябва да излъчвате себе си с всяко действие, послание, изречение.
  • Почерк: Трябва да оставяте характерни следи, след себе си. Хората да си казват „Е това са те… да.“.

Има и четвърти елемент, но той е по-скоро съставен, а не фундаментален. Резултатна величина. Ако искате плътен бранд, трябва да изградите и отстоявате характер, а за да го постигнете, трябва да умеете да

чупите.

Отстоявайте себе си – но го правете с градивна идея. Всъщност никой не харесва безцветните послушковци. Много хора са такива. Много хора се държат добре с такива. Но харесване… от онова… дълбокото… огненото… убеденото… По-скоро не е свързано с устойчивия бранд.

Търсете консистентната стратегия за развитие на бранд онлайн и офлайн.

Всички тези неща обаче са твърде общи категории, за да стават за директно ползване в бизнеса. Ако искате да ги превърнем в конкретни рекламни концепции, поръчайте копирайтинг услуги и да действаме.