Посетители или потенциални клиенти в сайта?

By in
798

Мислите, че знаете какво е seo копирайтинг? Че това е интернет маркетинг джаджа, с която излизате напред в търсачките, а статистиката на сайта/блога ви често ви съобщава за boom в посещенията.

Ами, не, не е толкова просто.

Seo копирайтингът, вече, не е насищане на текстовете с ключови думи и изрази. Това едва ли някога е работило толкова успешно за бизнеса – а вече не работи толкова успешно и за класирането на сайта.

Да наситиш един текст с основните ключови думи и изрази за дадена тема не е чак такава философия. Е, изисква някакви писателски умения… Все пак, ако искаш текстът ти да бъде прочетен от някого, трябва да съчетаеш насищането с ключови думи и изрази с някакво смислено съдържание.

Но пак не се занимаваш със SEO копирайтинг.

Днес SEO копирайтингът си е чист маркетинг на онлайн съдържанието. И почти се слива с автентичния копирайтинг.

Това означава, че не е толкова важно насищането с ключови думи и изрази, колкото цялото съдържание. Всъщност дори и съдържанието само по себе си не е толкова важно, колкото целта на сайта и типа и поведението на потребителите.

И по-конкретно важно е:

  • Кой влиза в сайта Ви? 
  • В каква ситуация е изпаднал в момента на влизането? 
  • Какъв тип решение търси? 
  • Каква полза ще го привлече към Вашия сайт? 

Ако си задавате подобни въпроси, преди да пишете текстове за сайта си, е по-вероятно да НЕ привлечете посетители – а да привлечете потенциални клиенти, които да разглеждат с интерес офертите в сайта Ви, статиите в корпоративния блог и продуктите в онлайн магазина Ви.

Замислете се. Колко всъщност Ви трябват посетители в сайта? А колко Ви трябват потенциални клиенти в сайта?

И първите, и вторите са важни. Ние, Авторско, обаче ги предпочитаме… слети. И горещи! Направо парещи от любопитство и желание.

Поръчайте копирайтинг услуги от Авторско и нека потенциални клиенти, любопитни потенциални клиенти разглеждат офертите в сайта Ви. Оставeте ненужния трафик, който служи само за напомпване на онлайн егото, на Вашите конкуренти – нека му се радват колкото им душа иска.

Бъдете първи сред алтернативите на Вашите клиенти!