По активностите ще познаете изживяването

By in
152

Така е. По действията се познават възприеманите ценности. На думи е едно. Но щом тръгнеш да реализираш…

Ако поръчвате копирайтинг на туристически сайт, трябва реализацията да съвпада с думите.

Иначе просто копирайтърът не си държи на думата…

Че ще направи ефективна реклама на Вашата оферта за място за ваканция.

Така че тъкмо за това трябва да следите в текстовете за Вашия туристически сайт.

За съвпадението.

За съвпадението между използваната стилистика в рекламните послания и реално предлагаганото изживяване през ваканцията.

Това най-общо формулирано означава в текстовете да става ясно:

  • Какво реално може да се прави на даденото място за ваканция: Така де, че човек отива на почивка, за да го кара по-спокойно е факт. Обаче това не означава да не прави абсолютно нищо през цялата ваканция. Дори „правенето на нищо“ е… нещо. Или дремеш край басейна, или киснеш в джакузито, или се разтапяш в сауната. Все нещо хубаво ти се случва. Роля на копирайтъра е да формулира идеята за това хубаво така, че то да придобие ясен характер. Само по този начин хотелът, комплексът от апартаменти за гости или дори курортът като цяло ще убеди конкретен пазарен сегмент от търсещи своята почивка да го посетят.
  • Как човек може да разнообрази престоя си на избраното място за почивка: В много случаи водещите блаженства – басейни, SPA център, ресторант на хотела – е добре да се комбинират с някакви занимания. Копирайтърът трябва да потърси странични удоволствия, които да допълнят изживяването на гостите. Към намирането им може да се подходи по 2 начина: 1. Човек сам да се ангажира с конкретна активност – в този случаи е добре копирайтърът да предложи комплект от блог статии, насочващи читателите към атрактивни изживявания на цялото посетено място – и например да опише интересни места за разходка.; 2. Персоналът на хотела или комплекса апартаменти да предлага активности – в този случай е логично копирайтърът да оформи допълнителни рекламни послания на предлаганото място за настаняване през ваканцията, акцентиращи на креативността и експертността в обслужването.
  • Защо да се избере конкретното място за ваканция: Очевидно е необходимо да се изтъкне причина за избор. И е още по-очевидно, след като копирайтърът е акцентирал на конкретен тип изживявания, тази причина да е в начина на създаване на тези изживявания. Тоест в рекламните текстове на Вашия хотел или комплекс апартаменти за гости трябва да откроите ясна връзка между обещания и изтъкнати предимства. Копирайтърът трябва предварително да е подбрал елементите във Вашата оферта за почивка и да ги е свързал с обещаваните изживявания. Ако обаче забележите твърде общи рекламни послания тип „Елате при нас в… , където почивката е винаги невероятна“, очевидно липсва подобно планиране в копирайтинга. Генералното послание на работещия копирайтинг за място за почивка трябва да е в стил „Елете в…, за да изпитате 1, 2, 3, които ще осигурим като 1, 2, 3.“

Така с подчертан характер на активностите, на заниманията се изграждат по-плътни, по-жизнени рекламни послания на място за ваканция.

Разбира се, че само с това щрихиране няма да минете. Тук само посочихме какво най-общо трябва да очаквате от рекламните текстове.

Ако искате да се подготвите за сезона с рекламни послания, които постигат ефективно разпознаване на предлаганото изживяване, поръчайте ни копирайтинг услуги.