По стилистиката ще насочите настроението

By in
209

Рекламното послание на всяко място за настаняване трябва да си носи свой дух.

А този дух си го насищате отвсякъде:

  • С подбраните изрази: Ракламните текстове на Вашето място за настаняване и почивка трябва да пасват на основната оферта, която отправяте, нали? Ако комплексът е по-лъскав, луксозен, престижен, изразите, които му пасват са от типа „Великолепен интериор в… стил, който Ви отпуска още с пристигането“. Ако предлагате на пазарния си таргет повече свобода и лежерност, изказ от типа „Представете си го само. Идвате и всичко е точно. Обстановката е топ. Имате си всичко необходимо. Пристигате и се настанявате в сиеста. Е, друго си е“ ще е по-подходящ.
  • С изградените акценти: Духът на всяко място за почивка е специален. Защото духът на всяка почивка е специален. Поне трябва да е, ако искате да привлечете гости в комплекса си. А как да покажете специалното във Вашата оферта? С акцентите. Не предлагайте „всякакви блаженства за перфектна лятна ваканция“. В това определение хората могат да натъпчат всякакви разбирания за добра почивка. Но пък Вие не искате всякакви хора в комплекса си, нали? Имате си таргет гости? Ами, обърнете се директно към него. Акцентирайте на това специално, което ще го очарова. SPA зона ли ще е, външни басейни ли, или пък удобна локация и хубави гледки през терасата… Вие решавате. Но на практика Ви трябва специфичен акцент, за да имате изобщо рекламно послание на мястото на почивка.
  • С описаните ситуации: Няма какво да се баламосваме. Хората отиват някъде на почивка, за да попаднат в ситуация, изпълнена с определени елементи. Това е. Всички си искаме изживяванията. Няколко дни да си поживеем, както ние го разбираме живота. Затова, каквито и удобства и чудеса да предлагате в комплекса си, ако не стане ясна ситуацията, в която попадат гостите, все едно нямате предложение. Обмислете това добре. Дали ще разкажете за SPA център със специални процедури… Или за приятен ресторант с тераса и панорама… Или за богато обзавеждане на стаите, осигуряващо пълноценен престой всяка минута… Трябва да наситите рекламата с атмосфера. Да вкарате читателя в специфична ситуация. И, ако той/тя наистина иска да попадне в тази ситуация…, получавате съобщение за нова резервация.

Естествено тук щрихираме много общо как си гради стилистика на рекламни послания за място за ваканция. По тази тема могат да се напишат книги. Но важното, което трябва да си вземете от тази статия, е, че, ако не откроите специален чар, все едно не рекламирате предложението си.

Поръчайте ни копирайтинг услуги и ще изпълним текстовете с настроение – за една характерна ваканция.  

Е това е…

Насочено (с) точно настроение.