По текстовете ще познаете мястото

By in
267
По текстовете ще познаете мястото

Как да изберете копирайтър за туристически сайт

Имате сайт. За туризъм, ваканция, почивка… Притежавате туроператорска агенция, или комплекс от апартаменти и вили под наем някъде.

И се нуждаете от копирайтинг.

Вярно ли?

Само от копирайтинг?

Е, естествено, че бизнесът има много други нужди. Но и да кажете, че се нуждаете просто от копирайтинг за реклама на компанията пак няма да е правилно.

Трябва Ви точния копирайтинг.

Иначе всеки „създател на съдържание“ ще Ви сваля звезди.

Рекламирането на курорти, хотелски комплекси и изживявания през ваканцията е доста приятен начин да се изкарат пари. И много пишещи копнеят за такива поръчки.

Само че на Вас Ви трябва не просто пишещ човек.

Защото не искате просто текстове в сайта, нали?

Трябва Ви човек с подход към представянето на Вашия бизнес.

Защото искате рекламни послания, които привличат резервации.

Да си попътуваме към добрите послания

Този път е дълъг и сега няма да успеем да го минем целия. Но ще тръгнем в точната посока. Което е най-важното, ако искаме да стигнем до желаната дистинация.

И така, да не правим излишни отбивки.

Да караме направо.

Какво представляват професионалните копирайтинг услуги за оферти за ваканция и туризъм

Какво най-малко трябва да очаквате от професионален копирайтър, който измисля рекламни послания за Вашия, примерно, комплекс от апартаменти в приятен курорт?

  • Копирайтърът трябва да направи пазарно проучване на посетителите и очакваните от тях условия. Какви са те? Семейни двойки, семейства с малки деца, младежки компании… Различните групи преследват различни изживявания по време на почивката си. Затова ако просто рекламирате, че „при нас ваканцията ще е страхотна“, определено представянето на компанията Ви няма да е страхотно.
  • След изясняване на пазарния таргет, копирайтърът трябва да проучи и оформи концепция за повода хората да посетят точно този курорт и точно Вашия хотел или комплекс. Не става само с „тук ще си изкарате хубаво“. В рекламните текстове, които получите, трябва непрекъснато да откривате послания за конкретен тип изкарване. Пълно с младежки купони? Заредено с приключенски изживявания и места за посещение? Сгушено в спокойствие, топлина и романтика? Гарантиращо забрава на грижите? Такъв тип пазарно таргетиране изпълва с живот образа на компанията и Ви помага да акцентирате на наистина специфични предложения.
  • Щом са ясни и умело таргетирани посетителите и поводът за посещение, опитният копирайтър изгражда убеждение като намира характерен елемент от предложението. Няма смисъл единствено да се изреждат изкушения като басейни, сауна, SPA зона, хубави стаи, гледки… Това са все допълнителни аргументи към основното послание, което, ако не бъде изградено, Вашият хотел или комплекс няма да се открои с нищо особено. Тук има много подходи, но най-важното е да видите в рекламните текстове ясен акцент. Акцент, свързан с характера на дестинацията – особено ако тя е известна с нещо наистина особено и очарователно. Или акцент, свързан с характера на изживяването във Вашия хотел или комплекс – най-вече ако предлагате наистина специфични условия за настаняване и изкарване на ваканцията.

Естествено това съвсем не изчерпва копирайтинга за ваканционни оферти. С тези 3 елемента започва сериозното планиране на копирайтинг концепцията. Но те са фундаментални, защото всяка реклама на комплекс и курорт трябва да създава емоционална връзка между търсеното и предлагано изживяване. Отиваме на почивка, за да си изкараме приятно, нали? Само че от едно Приятно до друго Приятно има съществена разлика.

Ползвайте тези 3 елемента в рекламните текстове като маркери, по които да познаете мястото и хората за копирайтинг на Вашата компания.

Ако се свържете с Авторско, нашите копирайтъри ще Ви покажат пътя към точните рекламни послания. Тези, открояващи Приятното във Вашия случай. Тези, чрез които хората по текстовете ще познаят мястото.