По упътването ще ориентирате изкарването

By in
212
По упътването ще ориентирате изкарването

Логично, нали? Щом имате сайт, свързан с туризъм и ваканция, трябва да упътите клиентите.

Да ги упътите до Вашия хотел.

Да ги упътите до подходящия апартамент за гости.

Да ги упътите до… желаното от тях изкарване през ваканцията.

Вече споменахме едно базово упътване. Да разкажете какво може да се прави на съответното място за ваканцията е ключова част от копирайтинга на всеки туристически сайт.

Обаче упътването си има и съвсем буквалистки прочит…

Щом става дума за реклама, свързана с пътуване, туризъм и ваканция, съвсем в реда на нещата е да заложите директно на указания за ценни маршрути.

И ето какво се получава като базов план за копирайтинг:

  • Планирайте текстове за сайта си с разяснения на точния маршрут до Вашия хотел или комплекс апартаменти за гости. Адрес естествено качвате на сайта – това си е близко до ума. Само че ще е удобно и да включите допълнителни разяснения – особено ако има смецифики, които не са ясно представени в GPS средствата. Може в Google Maps нещо да е пропуснато, остаряло, неясно. Помислете за това какво ще вижда по пътя Вашия посетител. Табели, райони, сгради, забележителности, отклонения по пътя… Всичко, което може да го ориентира е добре (и напълно логично) да бъде описано в страницата Контакти на сайта. Но с това съвсем не се изчерпва упътването…
  • Опишете какво точно предлага Вашия хотел или комплекс апартаменти и къщи за гости. Това изглежда очевидно, но учудващо в доста сайтове на хотели отсъства или е просто схематично споменато. Само са изброени стандартните екстри – басейни, SPA зона, ресторант, стаи… – и хората са призовани с едно „Елате“. Но защо? Копирайтингът за ваканция и място за настаняване определено предполага повече. Трябва да опишете специфично изживяване. Да обясните какво точно се случва, след настаняване. Например да създадете серия от блог статии за специфичните процедури в SPA центъра. Или да публикувате рекламни описания за апартаментите и стаите, за терасите, за ресторанта, за двора. А също може и да разкажете подробно какви ястия се предлагат на територията на Вашия хотел или комплекс.
  • Ориентирайте читателите специфично за условията. Недейте да оставате на абстрактното поле „чудно място за Вашата ваканция“. Под ваканция различните хора разбират различни неща. Някои държат на тишината и романтиката, други на лукса и SPA блаженствата. Някои искат да си изкарат спокойна ваканция с децата, а други очакват „тупц-тупц и 10 дни пълно разцепване“. Опишете конкретните елементи на изкарването, което предлагате, ако искате да изпъкнете пред хората, които е най-вероятно да направят резервация при Вас.
  • Съветвайте уместно онлайн читателите как да си изкарат наистина добре по време на ваканцията. Това като цяло означава да сте максимално специфични в комуникацията. Текстовете на сайта трябва да са изпълнени с детайли за всичко, което бе направило почивката по-приятна. Например за SPA центъра заложете на конкретни процедури, ефекти, условия за освежаване. Представете бара край басейна с конкретните ястия и напитки, които могат да бъдат поръчани, а ресторанта – с по-сериозните специалитети за обяд и вечеря. Разкажете за любопитните забележителности в района. Подчертайте възможностите за спорт в комплекса. Изобщо всичко, създаващо особения дух на ваканцията при Вас, трябва да има специално място на сайта Ви.

Естествено това не е достатъчно за ефективна реклама на туристически сайт. Не е достатъчно, за да убедите хората да резервират при Вас. Тази идейна база трябва да бъде подкрепена с експертно формулирани рекламни послания и с творчески подбрани изрази, описващи предложението. Тоест необходима си е специална пазарно ориентирана стратегия за копирайтинг на място за ваканция и туризъм.

Е това е нашата работа.

Вие ни поръчвате копирайтинг услуги, а ние започваме… да упътваме.

Да упътваме потенциалните клиенти за дестинацията на перфектното изкарване през ваканцията – Вашия хотел, комплекс апартаменти/къщи за гости, курорт…