Разбиране за копирайтинг онлайн – като естествен полет към целта

By in
395
Разбиране за копирайтинг онлайн – като естествен полет към целта

Е това е, което търси всеки. Имаш уебсайт, правиш онлайн бизнес, търсиш копирайтинг услуги,

защото искаш да печелиш.

Много ясно.

Много ясно формулирано, декларирано, заявено.

Не е толкова ясен обаче въпросът как да стане това. Не е ясно какъв е конкретният път към постигане на целта.

Този път ще изкристализира в резултат на професионален анализ и специфично планиране.

Защото копирайтингът е изграждане на концепция, превръщането й в стратегия и реализирането й в синергия.

Малко засукано стана, нали? Вижте сега:

  • А като фундамент на всички послания, ще конкретизираме и оцветим представата за Вашия бранд. С едно изпипано представяне на бизнеса Ви ще кажете на потенциалните си клиенти „Здравейте, това сме ние и предлагаме това решение за Вас, защото…“.

В основата си всичко е точно толкова просто. Сложното идва с конкретната реализация. Клиентите Ви са разсъждаващи хора. Не са нито разлигавени кукли, нито програмирани роботи. Затова няма да ги впечатлите нито с „Хееей, здравееей, ти си ми нааай-важният и ще те накарам да се чувстваш вълшебно, извънземно, окрилено, защото съм вълшебен, извънземен, окриляващ“, нито с „Избери моята компания, защото в съдържанието съм включил 1456 пъти главната ключова дума, процентът обща наситеност е оптимален, а има и 143 вътрешни линка на значими ключови думи.“. това са абсурдни презумпции, нали? Хайде по-човешки.

Авторско търсим и открояваме специалната причина потенциалният клиент да избере именно Вас. Не му сваляме звезди и не му говорим като на робот. Открояваме Вашия почерк и му казваме „Здравей, ако наистина търсиш това, ето ги точните хора.“. Авторско рисуваме характер…

Характер с разбиране.

Е това е. Действаме ли?