Разбиране за рекламно описание на продукт или услуга

By in
462
Разбиране за рекламно описание на продукт или услуга

Описанията на продукти и услуги са особено важни за всеки онлайн бизнес. Много хора обаче се подвеждат за тяхната ключова идея.

Идеята на описанията за сайта не е буквално да опишете характеристиките на продуктите и услугите си. Не е и да наситите страниците с основните ключови думи за определена тематична категория. В повечето случай характеристиките се изясняват допълнително – при среща и/или в раздел „Спецификации“ на сайта“ – а оптимизацията на страниците става предимно, чрез линкове от блога.

Да, добре е основният ключов израз да присъства в описанието, но насищането на текста с него в никакъв случай не е приоритет. Вие какво – искате клиентът да купи от Вас или просто да забележи, че страницата Ви е оптимизирана по ключов израз „Мебели за баня“ например.

Хайде да останем реалисти.

Сайтовете с продукти и услуги целят продажби. Класирането в Google и регистрирането на посещения се средства към тази цел. При това не основни средства.

Основното средство е смисленото предложение.

Трябва да предложите нещо, което клиентът да хареса и пожелае и което може да получи, само чрез употреба на Вашия продукт или на Вашата услуга.

Ако например рекламирате комплект спално бельо, предложението може да е свързано с някакви специални ефекти от специфично изработената материя. Много ясно, че няма да събудите кой знае какъв интерес, ако просто съобщите какъв продукт предлагате и че го намирате за мееега добър.

Затова – както в случая с текста за представяне на фирма – трябва да вложите специално разбиране за това какво е истинско рекламно описание.

Рекламно описание на продукт или услуга

Тази копирайтинг услуга е особено популярна, защото е директно свързана с онлайн продажбите. Каченото в сайта рекламно описание пряко таргетира потребност, желание или проблем на избран кръг онлайн потребители.

Таргетира ги, ако е изготвено като хората и за хората. Което най-общо означава:

  1. Да събужда интереса на потенциалните потребители
  2. Да ги убеждава, че това е решението за тях
  3. Да насочва мисленето им към конкретен и истински ценен ефект

С други думи, чрез всяко описание на сайта си, трябва да преследвате и да постигате ефекта „Е това е…“. Който ефект си има свои специфики, според чертите на продукта/услугата и пазара

Например:

  • Е това е хитро решение и наистина ще ми е полезно
  • Е това е ефектът, който търся
  • Е това е интересен подход
  • Е това е обещаваща концепция за изработка
  • Е това е нещо ново, модерно, актуално

И така нататък…

Разбрахте ли?

Описанието на продукт или услуга трябва да дава причина за употреба на точно предлаганото в сайта, за да си кажат клиентите:

„Е това е за мен… Да погледна допълнително някои характеристики и направо да поръчвам.“

Става дума за текст, който качвате в страницата на конкретен продукт или услуга, за да впечатлите потенциалните клиенти със специфично предложение.

Ако поръчате описание на продукт или услуга от Авторско, получавате и опцията да го комбинирате със специален дизайн на рекламни изображения с включено лого. Така ще умножите внушенията за качествата на предложението си.

Вече имате разбиране за рекламно описание на продукти и услуги, нали? Погрижете се за онлайн продажбите тогава…

Поръчайте копирайтинг услуги с разбиране.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)