Специфичният фирмен стил прави блога магнетичен – е това е

By in
509
Специфичният фирмен стил прави блога магнетичен – е това е

Ако търсите просто човек, който да ви оптимизира сайта, няма да постигнете много. Разбира се, в началото ще отбележите прогрес. То всеки уебсайт, върху оптимизацията на който се работи, постига прогрес.

Някакъв прогрес.

Въпросът е, че често този прогрес е недостатъчен и непостоянен. А този проблем е плод на друг. По-фундаментален…

Той е, че твърде интензивното акцентиране на оптимизацията, може да ви превърне в поредните създатели на съдържание онлайн.

А Вашата цел е съвсем друга, нали?

 Искате да действате в посока рекламни послания, специален замисъл, очарование у онлайн потребителите.

Очарование… е това е ефектът от добре поддържания блог.

Та да се запитаме сега: Как да си направим блог и да печелим от него?

Как да си направим блог и да печелим с маркетинг статии

С духа на намереното очарование

Само момент… Да уточним нещо първо. Да не стават обърквания.

Все още говорим за бизнес, за онлайн бизнес. Не ни интересуват някакви свръх емоционални, помпозни, поетични визии. Няма да се занимаваме с просълзяващи възклицания, сладникави прилагателни, приказки за чудеса.

В крайна сметка един фирмен блог цели онлайн продажби – а не възклицания през сълзи.

По тази причина очарованието в блог съдържанието ще го намерите другаде.

В концепцията.

В характера.

И в откриването. Най-вече в откриването.

Откриването на какво ли? На каквото търсят онлайн потребителите. На практика професионално развиваният блог, от който се печели, е специална рекламна платформа.

Идеята е да привлече определен таргет онлайн потребители, но не с контент, а с послания и информация, специално предназначени за тях.

Точно затова всъщност не ви трябва контент за фирмения блог. Контентът има друга функция. Ако например имате блог с ценни кулинарни съвети и интересни рецепти, тогава има логика да разчитате и на контент. За да напредне такъв блог ще ви трябва натрупване на повече статии , даващи разнообразна информация по темата Храна и готвене.

Ако обаче имате блог към фирмения сайт и целите развитие на някаква онлайн търговия, контент няма да ви свърши достатъчно работа.

В този случай се иска маркетингов подход при планиране на статиите за провокиране на очарование у целевите онлайн потребители.

Откъде може да дойде това очарование?

От изразен момент на откриване на необходимото, поднесено по ясен и привлекателен начин.

Това е свързано със специална маркетингова настройка към създаването и развитието на блог в сайт за онлайн търговия. Не става дума просто за писане на статии. Важното е усещането за откриване, събудено у целевия потребител – у човекът, който ще купи това, което предлагате.

На практика целта на блога е да създаде достатъчно богати асоциации и представи, че най-после е открито точното решение. Търсете начини да зарадвате онлайн потребителите, да ги изпълните с облекчение, че са намерили необходимото и да обогатите познанията им в съответната област.

Към този елемент на откритие в блога елегантно трябва да се внедрят важните послания за онлайн бизнеса. Търсят се тънки внушения за специална експертиза, професионално оформена идея, развивани конкурентни предимства.

И всичко това не бива да звучи рекламно, а свежо, характерно, приятелско.

Авторско.

Така ще изградите специфичен фирмен стил, правещ блога ви магнетичен за целите на онлайн бизнеса.

Този резултат обаче изисква специални умения и специален бизнес подход към онлайн съдържанието. Ако искате да си ги гарантирате за развитието на Вашия фирмен блог, потърсете копирайтинг услугите на професионалисти.

И открийте истинската сила на статиите.