Трите функции на един сайт – според Дрейтън Бърд

By in
731
Трите функции на един сайт – според Дрейтън Бърд

Дрейтън Бърд е блестящ копирайтър и умел специалист по директен и дигитален маркетинг. Притежава опит, креативност, ентусиазъм. Най-ценното качество на Дрейтън Бърд обаче е

Неговата нестихваща страст към тестовете.

Дрейтън Бърд тества всичко, върху което работи. Всяка реклама, спот, текст, брошура, писмо, сайт, копирайтинг тактика. И тъй като го прави от доста време, се е превърнал в истински човешки наръчник за това кое работи в маркетинга.

По тази причина, когато Дрейтън Бърд говори за маркетинг и копирайтинг, трябва да бъде слушан внимателно. А когато пише за маркетинг и копирайтинг, съответно трябва да бъде четен внимателно.

Сега прочетете внимателно какви са основните 3 функции на ВСЕКИ сайт – според Дрейтън Бърд:

  • Да увери хората, че съществуваш 
  • Да разкаже на хората за ползите от услугите и продуктите, които предлагаш 
  • Да даде възможност на заинтересуваните хора да задават въпроси 

Описанието на тези 3 функции може и да звучи твърде прозаично и ясно, но,

ако се фокусирате върху смисъла им може да откриете нови начини да подобрите представянето на сайта си.

Защото Дрейтън Бърд всъщност дефинира отчетливо фундаментите на всеки добре работещ сайт:

  • Да разкаже за теб и да представи характера ти – без увъртания 
  • Да бъде от полза на посетителите 
  • Да създава директна връзка 

Тези фундаменти се превръщат в изисквания за:

  • Да намерите нещо специфично у вас, с което да се представите. Не просто да присъствате, а да подчертаете чара и уникалността си, чрез сайта. Да имате подход, който е чаровен и директен.
  • Да обърнете силните си страни към потребителите. Да смените перспективата, показвайки не какво можете и какво правите, а какво полезно нещо ще се случи на потребителя, който се свърже с Вас през сайта. Да нарисувате привлекателна картина, в която потребителят е главен герой.
  • Да осигурявате разнообразни начини хората да общуват с Вас, за да ги привлечете. Да търсите и откриете много пътища, по които потребителите да намерят съдържанието, което им трябва и много варианти да се свържат с Вас и да изградят ценни взаимоотношения. И да измисляте постоянно нови начини да сте полезни.

Ако сега създавате собствен сайт или блог, замислете се върху съветите на Дрейтън Бърд. Разчоплете ги и стигнете до есенцията. Така ще откриете това, което ще работи за Вас.

А ако имате нужда от подкрепа за текстовете, направете поръчка на копирайтинг услуги и да действаме.