Умно прокараната пътека винаги остава... високо

By in
1053
Умно прокараната пътека винаги остава...  високо

Много писатели в онлайн пространството подхождат по линия на най-малкото съпротивление, вместо да обмислят интересно послание. Вкарват ключови изрази, съчиняват ефектни фрази, настървено призовават към действие.

И най-много да изброят някои основни ползи, носени от продукта или услугата. Ей така, за цвят. Или просто за да открои клиентът старание?

Само че ползи всеки може да изброява.

А вече и малките деца знаят, че интересните текстове за онлайн бизнес искат повече.

Повече старание.

Повече визия.

Повече вложени умения.

Търси се копирайтър, който прокарва пътеки до онлайн продажбата

Да ви е познат този израз? Да ви навява на нещо подобно?

Това е директна препратка към главната философия на Джордан Белфорд: Пряка линия за продажби.

Да, копирайтърите са колкото писатели онлайн, толкова и продавачи онлайн. Основната им писателска цел е да заведат онлайн читателя до решение за покупка.

Стремежът към тази цел е особено ярко откроим в описанията на продукти и услуги. Един добър копирайтър не приема последните в буквален смисъл.

Никога не се старае просто да опише характеристики, предимства, дори обещавани ползи. За добрия копирайтър простото изброяване на обещания и ползи е проява на мързел.

Неговата цел е да заведе мисълта на читателя до натискане на бутона Купи или до ползване на контактната страница на сайта.

Как ще откроите тази цел ли? Е, колкото и специфична и многолика да е добрата практика в копирайтинга, има си някои ясни неща.

Например:

  • Откроява се ясна линия на разсъждение. Посланията преливат едно в друго. Залага се на разказа, вместо на безцветното изброяване на ефекти и обещавани ползи.
  • Онлайн текстът ясно върви към финалния призив за действие, натрупвайки аргумент след аргумент.
  • Често е откровено заложено на разказ, разгръщащ се пред очите на читателя дори само с подзаглавията в текста. Структурата създава ясна рамка на историята.
  • Вместо да се изстрелва всичко наведнъж в бомбастични обещания, постепенно се развива ярък характер – характер, съобразен със спецификите на целевата аудитория.
  • Призивът към действие е стилово обмислен и прецизиран. Всеки може да завърши с „Купете“ или „Свържете се с нас“. Умелият копирайтър винаги се оглежда за възможност да изгради призив в контекста на интересните послания, натрупани до последните изречения.
  • В процеса на това прецизиране се изяснява точно какво се очаква от онлайн потребителя да направи. Копирайтърът се интересува от всички детайли, обвързани с фирмената политика на клиента си и конкретно с начините за правене на поръчка.
  • Последното винаги е във фокуса на вниманието на професионалния копирайтър. Той ще иска предварително да знае има ли нещо специфично при правене на поръчка – особено свързано с допълнителна полза или улеснение за целевия клиент.

 За да разберете дали някой копирайтър ще ви свърши работа, наблюдавайте подхода. По линията на най-малкото съпротивление ли се движи, или по пряката линия за онлайн продажба?

Ако е първото, попаднали сте на обикновен създател на съдържание.

Ако е второто, честито, имате си работа със старателен и бизнес ориентиран писател.

Писател, който се стреми да изгради работещо послание за Вашия онлайн бизнес. Е това е и мисията на Авторско.

Да изправим линията към онлайн резултатите сега с точните копирайтинг услуги. Защото умно прокараната пътека винаги остава.

Действаме ли?