Услуги за бизнеса в действие

By in
632
Услуги за бизнеса в действие

Нека формулираме нещата… Основата на прогреса, успеха, изграждането е действието.

Действащият човек движи света.

Това е.

Трябва да действаме. Обаче трябва също да знаем защо и как действаме.

Тоест да разбираме механизма, който опитваме да задвижим. Да имаме план, който постоянно да конкретизираме.

Е това отличава съвестният и опитен копирайтър. Той има икономически, бизнес подход към писателската професия.

А този подход е именно в конкретизирането на логиката, в задълбаването в действията на клиента и в механизмите на неговия онлайн бизнес.

Не е само писане – разбиране трябва

Идеята на копирайтинга не е просто да посветите известно време за създаване на текст за онлайн реклама. Само по себе си времето не гарантира успешното си оползотворяване.

Затова е едно бизнес безумие да се калкулира цена на копирайтинг услуга на база време за изготвяне на текста.

Идеята на копирайтинга, най-общо, е да се изрази специфичното разбиране на конкретния предприемач за правене на конкретния бизнес.

Това отправя специфично предизвикателство към сериозния копирайтър:

Да разбере природата на бизнеса и да предложи услуги в нейния ритъм.

Какво може да е полезно за бизнеса в действие, освен чисто писателските услуги?

Отговорът на този въпрос е специфичен за всяка бизнес ситуация и носи едно ясно прозрение за съответния райтър:

Писател ли е той или приятел на бизнеса.

Ако е първото, той е по-вероятно да калкулира цената на копирайтинг услугата объркващо – например за време или символ -, да не ориентира клиента за посоката на действие или дори да не се съобразява с изяснена вече посока на действие.

За професионалния копирайтър е обратното. Тъй като той е преди всичко приятел на бизнеса, подхожда от перспективата на

разбирането на стратегията, замисъла, целта, ситуацията, предизвикателствата на предприемача.

А това разбиране приема различни форми като например:

  • Подкрепа във формулирането на цели и действие – защото много често  клиентът не е наясно кое и как ще сработи за него и наистина си казва „Нека формулираме нещата“
  • План за онлайн съдържанието и темпо за реализирането му – в повечето случаи копирайтърът трябва да изготви например стратегия за блог публикации и, след одобрението на клиента, да я реализира.
  • Ориентиране за конкретните подходящи копирайтинг услуги – ще направи добро впечатление, ако копирайтърът предложи точните за съответните бизнес ситуация копирайтинг услуги. Особено ако желанието на клиента е просто „да се популяризираме малко онлайн“.  Тук копирайтърът може да покаже едновременно опит и ентусиазъм като проучи пазара, бизнеса и уебсайта на клиента си и например изготви индивидуална Копирайтинг консултация, включваща конкретни копирайтинг услуги.
  • Общуване с клиента по време на изпълнението – копирайтърът трябва да е максимално гъвкав по отношение на темпо, приоритети, съображения на клиента си. Един от сигналите за гъвкавост и откритост на копирайтъра е това, че активно държи в течение клиента си за свършената работа, прави му предложения за подобрения, изяснява му последващите действия, поставя му срокове, отговаря на въпросите му бързо, стегнато и ясно. Това е част от копирайтинга, независимо че някои създатели на съдържание не мислят така.
  • Общуване и с другите бизнес партньори на клиента – най-честият случай е, когато копирайтърът трябва да общува с експерт по дигитален маркетинг и оптимизация, ангажиран от клиента-поръчител. Важно е експертите взаимно да разберат целите и стандартите си, за да вървят към една цел. Бизнес целта на клиента.

Тук само щрихирахме основните моменти. Важното, което трябва да ви остане е, че професионалният копирайтър влиза в положението на бизнес клиента си действа с разбиране.

Защото, освен текстове за сайтове на съответни цени, предлага всъщност и

услуги за бизнеса в действие.

Е това е копирайтинг с разбиране. Поръчайте ни копирайтинг услуги и действаме.