Консултация за оформяне на PR статия

Ако вече сте развили сайта си с описания на продукти и услуги, блог статии, текстове тип За нас, текстове за рекламни кампании…, време е за следващата стъпка.

Да се изкачваме постоянно.

Това е една от тайните на успеха. Непрекъснато усъвършенстване. И надграждане.

А ако сте работили с нас, знаете, че последователното развитие на онлайн бизнеса е това, което Авторско подкрепя. Не на думи, а с думи. Точните думи.

Така логичният въпрос е „Как продължаваме? Как да подкрепим бизнеса допълнително?“

Консултиране за PR статия с висока добавена стойност

Прозвуча малко… учебникарско нали? Обясняваме…

Ако вече години сте градили своята онлайн репутация с по-стандартни методи, пределната ефективност на тези методи вече се разклаща.

С други думи, описанията и статиите на уебсайта имат нужда от подкрепа, от побутване, от сръчкване, за да върнат потенциала си.

Трябва ви нещо ново за реклама на сайта, което да… раздвижи нещата. Да раздвижи най-вече репутацията, популярността и онлайн продажбите.

Именно в този дух са PR материалите, които може да публикувате в разнообразни онлайн медии.

Тези материали са ценни и специфични. По-скоро те са ценни, ЗАЩОТО са специфични. Разкриват същността, позициите, адекватността и перспективите за развитие на вашия бизнес. И го правят в естествената среда на подбраната медия.

Какво предлагаме в тази връзка?

Първо ще сме честни с Вас… Няма как Авторско да се появи и да изготви PR стратегия на Вашата компания… Не сме някакви шарлатани да ви сваляме…

рекламни звезди от разстояние и на фрийланс база.

PR стратегията и PR посланията са плод на дълбоко познаване на пазара, отрасъла, компанията, бизнеса – които могат да дойдат само от Вас.

Но понеже сме бизнес ориентирани писатели се включваме с писателска подкрепа за репутацията на компанията ви. Щом решите какво и как ще кажете на избраните медии и публики, Авторско ще оформим един стройна и увлекателна PR статия.

Как ще направим така, че Вашата PR статия да подчертае истинската сила на бизнеса?

 • Пращате ни PR статията си и ние я адаптираме към изискванията в журналистиката. Ако желаете, преди това ще ви пратим някои съвсем общи насоки за съставяне на PR статия.
 • Структурираме го, подчертаваме акцентите, поставяме посланията в него в интересен контекст
 • Предоставяме ви статията с ясна и интересна за четене структура. Това създава по-голяма вероятност журналистът да го публикува с посланията, които вие сте заложили, а ние сме превърнали в ефективни акценти – чрез грабващи заглавия, подзаглавия, призиви за действие… Така насочваме прожекторите към Вашите PR послания.
 • Предоставяме интересен ъгъл на пречупване на темата, за да се получи любопитен за читателите материал. Така свеждаме журналистическото преправяне до минимум за сметка на Вашите идеи и послания. За да е сигурно, че ще кажете на аудиторията каквото искате да кажете.
 • Предпазваме ви от грешката да подготвите и изпратите статия, в която предимно се рекламирате. Такава статия, освен че може да не бъде публикувана, няма и да сработи. Затова използваме креативността си в името на една наистина интересна, любопитна, вълнуваща PR статия. Това често се превръща в материал, който е директно се копира в желания медиен уебсайт – понеже е подреден добре.
 • Помагаме да оформите посланието си като интересна новина. Това е ключово условие за успех при представяне на нов продукт, нова услуга или важно събитие. Тъй като забелязваме обаче, че често се пропуска, с консултация от Авторско ще се отличите от конкурентите си.
 • Помагаме да откроите Вашата гледна точка като адаптираме текста ви с подходящи писателски похвати. Давате ни Вашия суров материал и го превръщаме в интересна за четене PR статия, в която не само рекламирате бизнеса, а и увличате аудиторията.
 • Консултираме ви за интересна перспектива и поставяне на изложената от Вас информация в любопитен контекст.
 • Превръщаме проведено от Вас интервю – или разказано събитие – в увлекателна история, рисуваща характери. Получавате стройна PR статия с ясни акценти на предоставените от Вас изказвания и позиции – позиции, превърнати в послания от проведеното имиджово интервю.
 • Консултираме ви къде, на кои ключови изрази в публикуваната PR статия да се сложи линк към Вашия уебсайт – например към конкретни блог статии или описания на продукти и услуги в него.
 • Правим логични връзки между посланията на Вашия уебсайт и тези в PR статията, за да получите силни и работещи за бизнеса ви линкове.
 • При Ваше желание помагаме и за финална оценка на готовата PR статия. Преди да бъде публикувана, може да ни изпратите файл с крайната версия, за да споделим някои препоръки и забележки за дизайна.

Подчертаваме: Ще ви консултираме за преработки на Ваша PR статия. Пращате ни текста си, ние го обработваме и ви го връщаме обратно с някои насоки за посланията. В някои случаи, ако темата е по-специфична, а вие не сте дали достатъчно подробна информация в материала си, ще ви изпратим само насоки за изготвяне на текста.  В рамките на тази услуга не създаваме Вашата PR статия, а подобряваме вече създадената и даваме писателски насоки.

Защо ви е необходима консултацията?

В повечето случаи лицето за контакт с избрания медиен сайт няма да ви ориентира за почти нищо, свързано със съдържанието и структурата на PR статията. По-скоро ще ви даде свои базови изисквания и ще очаква вие да подготвите всичко. И ако нямате опит или не работите с PR специалист с писателски опит, ще се затрудните в оформянето на материала. Така може да понижите неговата комуникационна стойност – полезността му за бизнеса ви.

 Авторско обаче е насреща. Ако бяхме работили с Вас и по другите текстове, свързани с Вашата онлайн репутация, щяхте да откроите последователния ни бизнес подход. Подход, ориентиран към подчертаване на важните послания.

Именно този подход може да създаде нова стойност за бизнеса ви сега. Да ви помогне да изпъкнете с нещо различно. Започнете с една консултация за PR статия, а после може да разгърнем цялостна стратегия за онлайн съдържание.

Да действаме сега, за да изпреварите с хитър ход конкуренцията.

Е това е умел PR подход, съчетан с писателска креативност. Имате го, срещу идея за бизнес комуникация от Ваша страна и писателска консултация от наша страна.

Цената на услугата Консултация за оформяне на PR статия е 25 лева.

Поръчайте през контактната форма на сайта.

Действаме ли?