Цялостната визия за блога реално върши работа – е това е

By in
639
Цялостната визия за блога реално върши работа – е това е

Една статия няма как да свърши много работа. Върши я комплектът от статии. Затова номерът не е просто в писането, а в маркетинга.

Един професионален копирайтър разглежда статиите като част от общия онлайн маркетинг микс. И то още на ниво планиране. Тоест още преди да е натиснал и един клавиш на клавиатурата в тяхна посока.

Защото целта на бизнес статиите е да подпомогнат онлайн продажбите. Да, знаем, знаем, че статиите в блога не са за продаване на продукти и услуги. Ясно, че ще изгубят смисъла си, ако ги превърнем в рекламни текстове. Това вече много занимаващи се с онлайн бизнес го знаят.

Светнати са за него.

И вече не е кой знае какво прозрение.

Въпросът е съвсем друг. Едно е статията да не звучи продажбено, друго е да не продава. Често разликата между двете е колосална. Като разликата между смислен и безсмислен материал в блога.

Статиите във фирмения блог целят онлайн продажби. Постигат ги, чрез умело превеждане на онлайн потребителя по логичните стъпки на осъзнатия избор. Затова с една статия само няма да минете. Трябват ви много стъпки до удачния потребителски избор.

Нещо повече…

Трябва ви пътека до него.

По тази причина професионалният копирайтър – и това ще го забележите, ако наблюдавате внимателно резултатите от изпълнените поръчки – винаги мисли цялостно за блог статиите от маркетингова перспектива.

Което най-малкото означава, че:

  • Обект на планиране обикновено е цял пакет от блог статии.
  • Този пакет е свързан с конкретен и ясно откроен казус за онлайн потребителите.
  • И се отличава с ясна стилистика, еднотипна структура и свързани послания.

Като, разбира се, обикновено финалната SEO и маркетинг цел на този пакет блог статии е привличане на вече вдъхновени онлайн потребители към подбрани страници с описания на продукти и услуги.

Като Пряка линия на продажби се оформя.

За постигане на успех обаче със задачата трябва да се захване опитен копирайтър, който подхожда с бизнес нагласа към онлайн съдържанието. Иначе всичко остава само на думи – на думи, безразборно разпръснати из блога, за които си плащате най-прилежно.

Коректността, компетентността и цялостния подход само вършат работа. Е това е.