2 елемента за копирайтинг креативност

By in
885
2 елемента за копирайтинг креативност

Съчиняването на въздействащ текст е умение, което изисква различни качества и е изпълнено с разнообразни условия. В тази публикация ще дадем идея как да засилите своята копирайтинг креативност и да я насочите към целта.   Предлагаме Ви да се научите да комбинирате по удачен начин 2 елемента – ентусиазъм и любопитство.

Ентусиазъм

Пазете емоцията. Използвайте я! Нека разумът не я укроти, а я насочи и направи градивна. Когато пишете, пишете с ентусиазъм. Не мислете толкова за стриктно спазване на стандартните литературни формати и изисквания, колкото за това да се изкажете, да разкриете идеите си по един човешки и цветен начин, да предадете вдъхновението и настроението си върху читателя! Ентусиазмът в процеса на копирайтинг личи. Създаденият текст грее. Вашият чар наднича иззад думите. Усеща се учестения пулс на живо, енергично, мислещо човешко същество. Текстът обгръща читателя с топлината на споделянето. Пазете ентусиазма и, вместо да го овладявате и туширате, се старайте да го насочвате към копирайтинг целта.    

 Любопитство

Главата на активно пишещите хора трябва да е непрекъснато пълнена. Не задръствана – пълнена! Пълнена съзнателно, целенасочено, вдъхновено! Асоциациите и подходящите хрумвания са много важни в копирайтинга. Докато пишете, съзнанието Ви е в режим на активно търсене на точните понятия. И колкото по-пълен и подреден е складът /подсъзнанието/, толкова по-бързо, ефикасно, ефективно и въздействащо ще предавате послания, през белия лист. За да създадете богатства, трябва да инвестирате богатства. А за да инвестирате богатства, първо трябва да ги натрупате. Бъдете любопитни. Четете различни статии – не само за копирайтинг, SEO и Интернет маркетинг. Оставете света да Ви изпълни с изобилието си и да оцвети ума Ви. Освен че ще засили копирайтинг креативността Ви, любопитството по естествен път ще изгради у Вас едно ценно умение – да намирате значимото и да отсявате излишното.

Радвайте се на четенето и писането на различни текстове. Заредете се с ентусиазъм и любопитство, за да създавате копирайтинг чудеса!

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *