3 елемента, които трябва да откроите в описанията на онлайн магазина

By in
668
3 елемента, които трябва да откроите в описанията на онлайн магазина

Така, ясно е, че тук няма да се учим как се пишат ефективни текстове за онлайн реклама. Това си иска много години практика, наблюдения, анализи…

Тук си говорим за стандарти.

За базови копирайтинг стандарти, които правят от един качен онлайн текст трамплин за желани бизнес резултати.

Как да изберете човека, който ще създаде такива текстова са бизнеса ви?

Внимателно.

С проучване.

Информиране

Разговори.

Подходете интелигентно към Вашия онлайн бизнес, иначе… ще имате повече онлайн… нещо си, отколкото бизнес.

Така, да не философстваме много. Да сме енергични и практични трябва. Интелигентното подхождане към не особено позната материя е свързан с търсене на маркери за добра практика. Трябва да познавате поне базовите детайли, свидетелстващи за стандарти в съответната област.

Както например като си поръчвате пица за вкъщи отчитате дали ви я доставят топла, как е изпечено тестото, колко подправки има, достатъчно моцарела ли са сложили…

И като казахме пица за вкъщи, нека подчертаем: Да разчитате на ефектни текстове за онлайн частта на бизнеса си в настоящите сложни времена вече си става абсолютно жизнена необходимост.

Та, да не губим време, ето 3 елемента, които трябва да откроите в описанията на онлайн магазина си:

  • Интересно оформено послание – да изброи основните ползи, носени от продукта или услугата, може всеки писател в онлайн пространството. Номерът е да се намери и изрази точното послание в текста за онлайн реклама. Е това вече изисква специално копирайтинг мислене. Само с писателски… акробатики не става.
  • Отъпкана пътека до онлайн продажбата – всяко описание онлайн трябва да води мисълта на потребителя до решение. Ей така сякаш го хваща за ръка и го завежда до съответната фирмена оферта.

Защо ги казваме тези неща? Защото изглежда не са ясни. Онлайн се предлагат всякакви писателски услуги. Обаче учудваща част от тях са предоставяни от хора просто с някакви писателски заложби и от любов към писането.

За да имат ефект текстовете онлайн обаче, маркетинг и бизнес ориентацията трябва да предхождат писателската.

Е това вече ще роди писателски прозрения в подкрепа на онлайн бизнеса.