3 магически съставки за истински копирайтнг деликатеси

By in
775
3 магически съставки за истински копирайтнг деликатеси

За да правите ефективен копирайтинг има много техники, формули, стратегии. Всички копирайтинг рецепти обаче се въртят около някои основни и някои доовкусяващи копирайтинг съставки. Сега ще Ви представим 3 от основните.

И така, готови ли сте да разберете 3-те съставки, които често стоят в основата на един копирайтинг деликатес?

 

3-те магически съставки са сегашно време, завладяващи описания и подканящи глаголи.

 

Сегашно време

Текстът в сегашно време увлича читателя много. Търсеният ефект е той бързо да се почувства като част от картинката, рисувана от копирайтъра. И тъй като всичко, което реално правим и се случва около нас е в сегашно време, така написаният текст по естествен път “хваща” читателя.

 

Завладяващи описания

Действителността на човека е съвкупност от различни обекти. В съзнанието тези обекти съществуват под формата на описания. Затова реалистичните, правилно насочени и вълнуващи описания увличат читателя, вкарвайки го в дадена атмосфера.

 

Подканящи глаголи

Живот, изпълнен с различни полезни действия и преживявания е пълноценен живот. Текст, изпълнен с глаголи и подкани е жив текст, текст, който те кара да действаш, за да бъдеш.

Глаголното насищане на текста го прави по-лек и по-зареден с енергия. Това улеснява възприемането е предизвиква позитивна реакция.  За увеличаване на вероятността за реакция, е добре текстът да се насити с ПОДКАНЯЩИ глаголи – глаголи, които насочват към конкретно действие, като вземи, сподели, играй, усети, зареди…

Поставянето на подканящи глаголи на определени места и по определен начин е известно в копирайтинг средите като Call to action.

Това са 3 копирайтинг съставки с магически копирайтинг ефект. Използвайте ги в разнообразни комбинации, за да съставяте изкусителни словесни деликатеси.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *