3 ценни съставки за създаване работещо заглавие

By in
1248

Заглавието на текста е от ключово значение за резултата от копирайтинга. В Интернет това важи с още по-голяма сила. Работещо е това заглавие, което подобрява позицията на текста в търсачките и, по-важно, събужда любопитство и интерес у хората. Такова заглавие предизвиква….кликване и зачитане

Има много копирайтинг рецепти за създаване на добро заглавие. Тук ще посочим 3 основни съставки, които вършат чудна работа в комбинация.

 

  • Полза – заглавието трябва да съдържа обещание за някаква облага, информация, обозначаваща предлагана полза

 

  • Закачка – в заглавието е добре да има малко провокация, съблазън, пиперливост, игра, интрига

 

  • Конкретика – заглавието трябва да насочва мислите в определена посока, за да събужда не просто някакво желание, а желание за задълбочаване в конкретна тема

 

Разбира се трябва да се помни в заглавието да се постави поне една от основните ключови думи за темата. Може би е подходящо, преди да напишете заглавие на своя текст, да си зададете въпроса: Какво ще разпали най-силно жаждата на читателя?

Наистина става дума за разпалване, за възпламеняване – особено ако се предполага, че текста ще се чете повече от любопитство, както е обикновено при блог публикациите, отколкото от нужда и с чисто потребителска нагласа. Цели се възпламеняването, искрата на читателското любопитство.

Експериментирайте, пробвайте различни трикове, играйте си с думите. Не робувайте на правила. Търсете наистина ценното. Понякога още в началото ви хрумва фраза за заглавие, която в края по естествен път ви идва да повторите, като ехо фраза, като маркер на целия текст. Това е доста точен сигнал, че сте открили работещото заглавие.

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *